ŞIRNAK / SİLOPİ - Senan İdin Fen Lisesi

Senan İdin Fen Lisesi

Okulumuz Silopi Senan İdin Fen Lisesi, Silopi Yenişehir Mahallesinde 10 dönümlük bir arazi üzerine 2006 yılında Silopili hayırsever iş adamı Senan İDİN tarafından yaptırılmış olup aynı yıl Milli Eğitim Bakanlığına devredilmiştir. Kurulduğu andan itibaren sınavla öğrenci alan okulumuz 2018 yılında Proje Okulu olmuştur. Milli Eğitim bakanlığı tarafından yapılan merkezi sınavlarda başarılı öğrencilerin ilk tercihi olmaktadır. Bahçemizde doğa ve yeşille harmanlanmış çeşitli türlerde yaklaşık olarak 450 ağaç bulunmaktadır. Okul binamız yaklaşık 800 metrekare alan üzerine kurulmuş olup içerisinde klima ve akıllı tahta ile donatılmış 12 derslik, kütüphane, 150 kişilik konferans salonu, tam teşekküllü Fizik, Kimya ve Biyoloji laboratuvarı, öğretmenler odası, rehberlik servisi ve idare odaları bulunmaktadır. Ayrıca kız ve erkek öğrencilerimiz için ayrı ayrı oluşturulmuş mescitlerimiz mevcuttur. Okulumuz bahçesinde öğrencilerimizin akademik başarılarının yanında sportif faaliyetlerini sürdürebilecekleri halı saha, basketbol ve voleybol sahaları da mevcuttur. Öğrencilerimizin teneffüslerde rahat bir nefes almaları ve keyifli vakit geçirebilecekleri 2 adet kamelya ve yeteri kadar bank bulunmaktadır.

Yayın: 07.12.2012 - Güncelleme: 22.02.2024 21:30 - Görüntülenme: 2669